Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019

Βαγγέλης Καραγεώργος 1966-2019

Με θλίψη αποχαιρετάμε τον Βαγγέλη Καραγεώργο, δημοσιογράφο στην Εφημερίδα των Συντακτών και στον ραδιοφωνικό σταθμό 105,5 στο Κόκκινο, που την περασμένη Κυριακή 21 Ιούλη έφυγε πρόωρα και άδικα από τη ζωή σε ηλικία μόλις 53 ετών.
 
“Την επαγγελματική του σταδιοδρομία άρχισε το 1988, ως συνεργάτης του περιοδικού «Σύγχρονη Διαφήμιση». Το 1993 άρχισε να εργάζεται στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» ως συντάκτης ύλης, έχοντας την επιμέλεια των σελίδων με διεθνή, πολιτικά και θέματα Media. Παράλληλα, αρθρογραφούσε στις εφημερίδες «Ελευθεροτυπία», «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», «Εργατική Αλληλεγγύη» και στα περιοδικά «Δίφωνο», «Σοσιαλισμός» και «Η Μαμή» αναφέρει στη συλλυπητήρια ανακοίνωση που εξέδωσε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ εκφράζοντας τη θλίψη του για το θάνατο του Βαγγέλη Καραγεώργου. “Από τα νιάτα του στρατεύθηκε στην Αριστερά και διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Αποχαιρετούμε με οδύνη τον σύντροφο Βαγγέλη και εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους οικείους του” αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Βαγγέλης Καραγεώργος, o “Xλέμπουρας”, όπως ήταν γνωστός στους περισσότερους με το παρατσούκλι του, ήταν από τα μέσα της δεκαετίας του '80 μέλος της Οργάνωσης Σοσιαλιστική Επανάσταση (ΟΣΕ) και στη συνέχεια του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος από το οποίο και αποχώρησε το 2000 οπότε χώρισαν και οι δρόμοι μας.

Δραστηριοποιήθηκε και ριζοσπαστικοποιήθηκε πολιτικά ήδη από τα μαθητικά του χρόνια στο 19ο Λύκειο Αθηνών στην Αγίου Μελετίου. Σαν φοιτητής, μετά από ένα πέρασμα στη Νομική Κομοτηνής, βρέθηκε στην Θεολογική Σχολή Αθήνας στην πρώτη γραμμή των φοιτητικών καταλήψεων του 1987 και του 1990-91 με την Αριστερή Συσπείρωση ΑΣΑΦ και στη συνέχεια την ΑΣΑΦ-ΕΣΟΦ Θεολογικής. Κεντρικό ζήτημα που ανοίγει η επαναστατική αριστερά στις σχολές εκείνη την περίοδο είναι τα δικαιώματα των φαντάρων, η συμπαράσταση στους αρνητές στράτευσης και τους αντιρρησίες συνείδησης.

Την δεκαετία του '90 δώσαμε από το ίδιο μετερίζι την πιο σκληρή μάχη ενάντια στον εθνικισμό αντιμέτωποι με τη δίωξη της ΟΣΕ για το μακεδονικό, χτίσαμε την αλληλεγγύη στις μεγάλες εργατικές απεργίες, παλέψαμε για τη νομιμοποίηση των μεταναστών, σταματήσαμε ξανά και ξανά τους φασίστες που από τότε πάλευαν να πατήσουν πόδι στις περιοχές Κυψέλης, Πατησίων και Αγίου Παντελεήμονα - τη γειτονιά του Βαγγέλη μέχρι και σήμερα, που αποφάσισε να αλλάξει γειτονιά.

Τον αποχαιρετάμε, κρατώντας στο νου αυτές τις μνήμες, παίρνοντας δύναμη απ' όλες εκείνες τις μάχες που δώσαμε μαζί αλλά και όσες δώσαμε χώρια τα χρόνια που ακολούθησαν. Θερμά συλλυπητήρια στους συγγενείς, τους φίλους και συντρόφους του. Αντίο Βαγγέλη.

Γιώργος Πίττας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κοινή ανακοίνωση 5 οργανώσεων: Με μαχητική ενότητα απέναντι στη νεοφιλελεύθερη προέλαση

Η φετινή ΔΕΘ αποτέλεσε το εναρκτήριο λάκτισμα της αντίδρασης των εργαζομένων και της νεολαίας απέναντι στην κυβέρνηση, στο κεφαλαίο και...